fredag den 18. januar 2013

Kager lige til at spise

Kager for enhver smag.
Hver dag er en fest - og det er det især, når man har bamser og dukker. Og en fødsesldagsfest skal derfor tit arrangeres. Så er det jo rart at der altid er en kage klar til lige at blive spist.









Brug
Stofrester i fx filt, velour, fløjl mv.
Perler, knapper, bånd mv.
Bamsefyld eller pudefyld
Nål og tråd

Sådan gør du
Egentlig er der ingen regler eller råd her, men kun fri fantasi for kager af denne slags bliver bare sjovere, jo mere ekstravagante de er.

De kager, som er her på billedet, har en top og bund med 8 cm i diameter, og sidestykket er 4 cm højt (og 20 cm langt) inden, der kommer 'pynt' på. Når du klipper ud, skal du huske at tilføje sømrum på 1 cm.

'Kaj-kagen' har ikke noget sidestykke eller en top, men er til gengæld lavet af en bund og en større cirkel med en diameter på 13 cm plus sømrum. Sy em rynketråd i den store cirkel, så du kan trække stoffet sammen og passe den til bunden.

Jeg har syet kager i hånden - se bl.a. den gule kage, som er syet med en synlig sølvtråd. Men det kan selvfølgelig også sys på maskine. Uanset metode, så husk at 'pynte', før du syer sammen og fylder kagen ud.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar