Rabarbermarmelade med vanilje og appelsin. |
Nu har jeg så søgt på forskellige opskrifter med rabarber i - derfor er der først kommet et par glas marmelade med sommer, hvor smagen er rundet af en vaniljestang og saften fra en appelsin. Det gav, i hvert fald mens marmeladen var varm, en god sød smag med en frisk eftersmag.
Min opskrift er cirka sådan her:
500 g. rabarber, snittet
200 g. sukker
saften fra en appelsin
1 vaniljestang
1/3 brev med geleringspunlver
Atamon
1/2 dl. vand
Kom rabarber, sukker, vand og en flækket vaniljestang i en gryde. Varm langsomt op og lad det koge til rabarberstykkerne er bløde. Kom saften fra appelsinen i og geleringspulver.
Skold syltetøjsglas, kom lidt Atamon i og få det rundt i glasset. Hæld marmelade på og luk.
Værsgo - sommer på glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar