tirsdag den 10. september 2013

Midt i en marmeladetid

Grevinde syltetøj
Grevinde syltetøj.
Så er vi midt i en ny højsæson af søde og syrlige smagsoplevelser - det er tid til at lave marmelader. Her på billedet har jeg forsøgt mig med Grevinde syltetøj fra Tørsleffs grønne syltebog. Ifølge Meyer, så skulle denne syltetøj være særlig god til æbleskiver, og efter at have smagt den må jeg give ham ret.

Samtidig har jeg været ved stranden for at finde flotte orange Havtornebær, som pt er i fryseren, så de er klar til at blive banket af, når en gang der er tid til at lave juice eller syltetøj med meget c-vitamin i ;-)

Opskrift:

500 g ribbede hyldebær
500 g æbler
350 g melis
evt. 1 tsk. flydende Atamon

De ribbede hyldebær skylles og afdryppes. Æblerne skylles, deles og befries for blomst, stilk og kernehus. De snittes fint og blandes med bærrene. Frugten varmes sagte under låg og koges ca. 15 minutter til æblestykkerne er møre. Sukkeret drysses i og koges med 10 minutter under omrøring. Evt. tilsættes Atamon og syltetøjet hældes på varme, rene, Atamonskyllede glas der bindes til straks eller syltetøjet ovnbehandles.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar