fredag den 16. maj 2014

Foccacia i bradepande

foccacia brød i bradepande
foccaciabrød i bradepande.
Så er tiden kommet for skovture og mad i det fri. Det skal naturligvis nydes, og det kan gøres ret enkelt ved at bage fx et stort foccacia i en bradepande, hvor der både er til nu og næste weekend, da brødet sagtens kan fryses.






Brug:
1 l lunkent vand
50 g gær
1 kg hvedemel
300 g. ølandshvedemel
2 spsk havsalt eller flagesalt

Top brødet med:
olivenolie
frisk rosmarin
havsalt eller flagesalt

Sådan gør du:
Bland det hele sammen til dejen, Har du en røremaskine, kan du køre det hele sammen på denne i en tyve minutter ved laveste hastighed, ellers bruger du bare dine dejkroge på håndmikseren og holder dem i dejen ved lav hastighed også i en tyve minutter.

Lad dejen hvile en halv time til den er hævet godt op.

Vend den forsigtigt i en bradepande på 30 x 40 x 6 cm - bradepande er enten penslet med olie eller beklædt med bagepapir.

Dejen hvilker igen 30 min. Imens tænder du ovnen på 230 grader og stiller en mindre bradepande i ovnen til at komme vand i senere. Gør rosmarinen klar.

Tilsidst kommer du godt med olie ovenpå brødet sammen med salt og rosmarin. Kom evt. dine fingre ned i dejen og lav fordybninger.

Kom en ½ dl koldt vand i den lille bradepande, når brødet kommer i ovnen - skynd dig at lukke :-)

Bag brødet i 30-35 min. Tag det ud, når farven er gylden.

Husk at tage bagepapiret af hurtigtst muligt, hvis du har brugt det.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar