Rababersaft - næsten samme farve som rosen. |
Så her er både opskrift på saft og sirup, som du kan bruge på oste eller i desserter.
Saft - brug:
250 g. skårne rababer
1 dl vand
100-150 g rørsukker
1 halv stang vanilje
1 spsk citron saft
1 tsk Non-oxal syre
1 tsk Atamon
Kog rababer, vand, sukker, citron og vaniljekorn og stang i 10-12 min. Tilsæt Non-oxal og Atamon. Lad det køle af. Si saften og høld den på en skoldet og Atamon-skyllet flaske, hvis du vil have saft.
Eller s fortsætter du her:
Sirup - lavet på 2 dl saft
2 dl saft
1 dl sukker
Kog det op i en lille gryde, og hold øje med det, så det ikke bliver for tyk. Tilsæt evt. mere saft, hvis det sker.
Gem det i kølesakbet indtil det er spist :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar