søndag den 7. september 2014

Æbletærter

æbletærte æble tærte æbler
Æbletærte med kage og mandelcreme.
Den har stået på æbler, æbler og æbler i denne weekend - og æbler i forskellige tærter. Alt fra crumble til Meyers æbletærte med kagecreme og mandelcreme - se billedet.

Men her vil jeg gerne dele en af mine yndlingsopskrfter på æbletærte. Jeg fik opskriften fra en rigtig god veninde for mange år siden på en hyggelig aften på Mors. Hun har den fra hendes Moster Elsa Maria - og her er den til dig.

Engelsk Apple Pie a la Moster Elsa Maria

Brug
Dej:
300 g. mel
250 g. smør
1 spsk. sukker
1 æg

Fyld:
Ca. 6 æbler (fx Belle de Boscop)
150 g. sukker
1½ tsk. kanel
1 spsk. mel
ca. 1 spsk. smør hakket i tern (kan udelades)
2-3 spsk. appelsinsaft

Pynt:
Kanel blandet med lidt sukker
Hakkede hasselnødder
Æg til pensling

Sådan gør du
Dej:
Smørret hakket i melet sammen med sukker og æg. Æltes og stilles koldt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld:
Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Kom bådene i en skål med appelsinsaft. Bland kanel, sukker og mel blandes. Stil begge dele til side.

Dej:
Dejen dele i to dele - den ene lidt større end den anden - bunden størst og låget lidt mindre.

Rul dejen til bunden ud og kom den i en tærteform.

Æblerne blandes med kanel-blandingen og kommes på dejen i tærteformen. Kom evt. smør ved.

Lav låget som et fletværk eller et stort låg med åndehuller.

Pensel med æg og drys med kanelsukker og hakked nødder.

Bages ved 200 grader på nederste rille ca 40-45 min.

Serveres med creme fraiche eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar