Hjemmelavede flødekarameller. |
Brug:
60 g smør
125 g. lyst rørsukker
1 ½ dl fløde
½ dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk groft salt
Termometer
Sådan gør du:
Spray eller smør et stykke bagepapir, som passer til en aflang sandkageform eller et firkantet fad.
Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde. Kog det op og skru derefter ned til middelvarme og lad blandingen koge mens du løbende rører i det indtil temperaturen er 122 grader- Det tager 10 min +, så hav lidt tålmodighed, der venter noget himmelsk forude.
Tag gryden af varmen og kom vanilje og salt i. Hæld karamlen i din forede form. Lad det lige stå lidt på bordet inden du sætter det i køleskabet mindst 2 timer.
Skær karamellen i mindre stykker og lad dem køle af igen seperat før du pakker dem ind.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar