mandag den 9. juni 2014

Stikkelsbærchutney med cognac og ingefær

Stikkelsbærchutney stikkelsbær stikkelsbærmarmelade marmelade
Stikkelsbærchutney
Så er tiden kommet for de stibbede grønne bær i den stikkende busk. Men når de først er kommet fri af tornene, så venter der mange søde oplevelser.

Her har jeg lavet en chutney af stikkelsbær - den er anbefalelsesværdig til gril, stærke oste og et glas rødvin.

Brug:
750 g. stikkelsbær
3 dl vand
300 g. rørsukker
1 tsk stødt nellike
1 spsk kardemomme
2 spsk cognac 
1 spsk friskhakket ingefær
1 brev Melatin, den røde fra Tørsleffs
lidt kartoflemel, hvis den er for tynd
1 spsk Atamon og lidt til at rense syltetøjsglasene i

Sådan gør du:
Kog langsomt bær, vand og sukker. Når det kommer til at koge, tilsætter du nelliker, kardemomme, cognac og ingefær. Lad det koge et øjeblik til det hele er rørt ud i grøden. Tilsæt Melatin, evt med en skefuld kartoffelmel eller to.

Skold syltetøjsglas og sving Atamon rundt i dem inden chutneyen hældes på glasene. Luk straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar