tirsdag den 16. december 2014

Hjemmelavede flødekarameller

Hjemmelavede flødekarameller
Hjemmelavede flødekarameller.
Vi prioriterer normalt ikke at lave konfekt op til jul. Det kan skyldes, at ingen af os kommer fra hjem med stærke konfekt-traditioner. Men alligevel har vi prøvet det i mindre omfang i år med hjemmelavede flødekarameller og nogle af dem fik en tur i chokolade og et drys flagesalt - mums. Dog kan vi også klart anbefale at stoppe ved karamellerne og pakke dem ind i film enkeltvis. Skal det være mere fint, så kig forbi fx Panduro :-)







Brug:
60 g smør
125 g. lyst rørsukker
1 ½ dl fløde
½ dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk groft salt
Termometer

Sådan gør du:
Spray eller smør et stykke bagepapir, som passer til en aflang sandkageform eller et firkantet fad.

Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde. Kog det op og skru derefter ned til middelvarme og lad blandingen koge mens du løbende rører i det indtil temperaturen er 122 grader- Det tager 10 min +, så hav lidt tålmodighed, der venter noget himmelsk forude.

Tag gryden af varmen og kom vanilje og salt i. Hæld karamlen i din forede form. Lad det lige stå lidt på bordet inden du sætter det i køleskabet mindst 2 timer.

Skær karamellen i mindre stykker og lad dem køle af igen seperat før du pakker dem ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar