lørdag den 6. december 2014

Vaniljekranse

Vaniljekranse
Vaniljekranse.
Dagene går hurtigt i denne måned, og det er allerede tid til at bage nogle småkager. Her har vi gang i vaniljekranse. Og hvem kan ikke spise nogle julekager efter en tur i haven :-)
Brug
1 stang vanilje
6 1/4 dl hvedemel
1 3/4 dl kartofelmel
375 g koldt smør
100 g smuttede og finthakkede mandler (det er valgfrit at smutte dem :-))
250 g sukker
1 æg

Sådan gør du
Bland alle tørre dele sammen i en små og hak smørret i. Smuldr smørret ud i melblandingen med fingrene til det bliver lidt som revet parmasan. Tilsæt ægget og saml dejen.

Stil gerne dejen på køl natten over, så er den lettere at arbejde med, når den skal gennem fx en kødmaskine.'

Bag kagerne - ringe- eller hjerteformet - ved 190 grader i ca 7 min. Hold godt øje med dem.

Spis dem eller gem nogle af dem i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar