mandag den 7. juli 2014

Rababersaft - rababersirup

Rababersaft rababersirup sirup rababer
Rababersaft - næsten samme farve som rosen.
Sommeren er rigtig god, når det kommer til det man kan høste i haven. Jeg har lige høstet mine rababer igen - det blev til lidt rababersaft, som jeg ikke vil anbefale at drikke, medmindre du er til det hvinende søde eller blander det med cava :-)

Så her er både opskrift på saft og sirup, som du kan bruge på oste eller i desserter.

Saft - brug:
250 g. skårne rababer
1 dl vand
100-150 g rørsukker
1 halv stang vanilje
1 spsk citron saft
1 tsk Non-oxal syre
1 tsk Atamon

Kog rababer, vand, sukker, citron og vaniljekorn og stang i 10-12 min. Tilsæt Non-oxal og Atamon. Lad det køle af. Si saften og høld den på en skoldet og Atamon-skyllet flaske, hvis du vil have saft.

Eller s fortsætter du her:

Sirup - lavet på 2 dl saft

2 dl saft
1 dl sukker

Kog det op i en lille gryde, og hold øje med det, så det ikke bliver for tyk. Tilsæt evt. mere saft, hvis det sker.

Gem det i kølesakbet indtil det er spist :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar