onsdag den 13. august 2014

Havrekiks - gode til te og hygge

Havrekiks kiks
Havrekiks.
Det har været en fantastisk sommer og det er stadig skønt dansk sommervejr, men nu er det også muligt at drikke en kop med en lille kage til. Her er denne havrekiks bare helt perfekt.

Brug
250 g blødt smør
200 g rørsukker
5 g potaske
½ dl koldt sødmælk
1 æg
3 g salt
250 g havregryn
340 g ølandshvedemel - gør dem lidt grovere end med alm. mel

Sådan gør du
Rør smør og sukker sammen. Opløs potaske i mælken, så der ikke er klumper i mælken. Rørmælken i smøret sammen med æg, salt, havregryn og mel. Glem det sammen og ælt mindst muligt. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil det i køleskabet mindst en ½ time.

Rul dejen ud på et melt bord og stik ca 30 kiks ud.

Bag dem i 15 min ved 180 grader. Afkøl på en rist.

Kom dem i en lufttæt dåse eller lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar