mandag den 13. oktober 2014

Mazarinkage

mazarinkage mazarin kage
Mazarinkage.
Den er ikke super-flot at fotograferer og billedet er blevet lidt overbelyst, men da kagen fik lov til at så natten over i køleskabet, så var der en lækker mazarinkage, som stod skarpt og med knæk i chokoladen :-)

Der er kommet mørk chokolade ovenpå kagen - det smagte bittert den første dag, men var perfekt næste dag. Dog mente vores ene datter at hvid chokolade havde været bedre - det må vi så prøve en dag. Men her og nu kan du selv lave din version af kagen.





Brug:
Mørdej
125 g smør
150 g mel
1 æggeblomme
4 spsk flormelis

Fyld
150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør
3 æg
45 g mel

100 g chokolade - i lige den farve du ønsker :-)

Sådan gør du:
Mørdej
Hak smør og mel sammen, tilsæt æggeblomme og flormelis. Hak og smuldre videre og saml dejen til sidst - ælt ikke. Kom dejen på køl i min. 30 min.

Fyld
Marcipan og sukker æltes til en ensartet masse, tilsæt smøret og ælt til det igen er en ensartet masse. Tilsæt æggene en ad gangen. Kom melet i til sidst.

Rul dejen ud og kom i en tærteform - evt. en med løs bund. Prik huller med en gaffel og bag  i 7-10 min ved 200 grader eller til den er gylden.

Tag bunden ud og fordel marcipanmassen i formen. Bag kagen i 30 ved 150 grader.

Køl af og pynt med smeltet chokolade. Skal chokoladen ikke knække, så kom en klat smør i den flydende chokolade. Dog vil chokoladen knække lidt og ikke helt følge det stykke, der er skåret ud, når den har været i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar