søndag den 5. oktober 2014

Mormors hybenmarmelade

Mormors hybenmarmelade marmelade
Mormors hybenmarmelade.
Første søndag i oktober og kalenderen siger efterår, dog ikke mere end at minyngste datter og jeg sad udenfor på café i dag - det var så hyggeligt at have tid sammen bare os to. Men vi har også haft tild til at lave lidt hjemlig hygge - nemlig morgenmad med gulerodsboller og mormors hybenmarmelade.


Brug:
1,5 kg hyben eller 750 g. rensede hybenskaller
½ l vand
saft fra en citron
500 g. sukker
2-3 tsk. rød melatin
(Den bliver lidt sød, så skal den være mere syrlig/frisk kunne du prøve at rive lidt ingefær i)

Sådan gør du:
Skallerne hakkes fint på et bræt. Vil du ingen skaller have at 'bide i', kan du blende dem. Kog skallerne med vand og citron i et kvarters tid.Tilsæt det meste af sukkeret og kog videre i 10 min. Bland det sidste sukker med melatin og drys det i imens du rører. Kog endnu 2 min. Skum evt marmeladen og hæld den over på atamonskyllede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar