lørdag den 8. november 2014

Shortbread - smør-småkager

shortbread
Shortbread - skåret og endnu ikke spist :-)
Med efteråret uden for døren og en varm kop te eller kaffe i hånden, så kan man da godt lige få lyst til en lille kage til. En lækker en af slagsen er denne smør-småkage, som også kaldes Shortbread.

Brug - 25-30 stk
1 stang vanilje

175 g flormelis
500 g blødt smør
350 g hvedemel
160 g rismel
½ tsk fint salt



Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af flormelisen.

Kom smør, vaniljeflormelis og flormelis i en skål og rør - gerne med en røremaskine, men de bliver også lækre med et piskeris. Rør til blandingen er cremet. Tilsæt hvedemel, rismel og salt mens du langsomt rører rundt.

Kom dejen ud på bagepapir drysset med lidt mel og rul dejen ud til en rektangel  på 40 gange 30 cm. Kom dejen med papir op på en bageplade. Lav et mønster med en gaffel.

Bag kagen i ca 30 min eller til dejen bliver gylden.

Tag kagen ud og lad den hvile på en rist. Skær kagen ud i små aflange stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar